gezelschap houden vader

Trefwoorden:
gezelschap
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

gezelschap houden vader

Mijn vader, Amsterdammer van geboorte, is sinds enige tijd opgenomen in een zorginstelling in Hoogeveen, waar hij tot op zekere hoogte, zelfstandig woont. Diagnose Alzheimer is gesteld, het geheugen gaat merkbaar achteruit maar hij is nog zeer breed geïnteresseerd in alles wat er in de wereld en de politiek speelt. Hij is intelligent en een grage prater ("op niveau"), heeft en houdt van humor. In het verzorgingstehuis vindt hij geen verwante geesten met als gevolg dat hij zijn kamer niet uitkomt, de hele dag tv kijkt en krant leest. Hij is enerzijds iemand die zeer gemakkelijk contact maakt met mensen maar anderzijds ook het liefst op zichzelf is, eigenlijk liever geen nieuwe mensen ontmoet zelfs.

Wij zoeken iemand (bij voorkeur een man, zonder discriminerend te willen zijn maar hij heeft nu vrijwel alleen maar vrouwen om zich heen;-)), die hem met enige regelmaat bezoekt, een gesprek met hem aangaat, hem zo nu en dan eens mee naar buiten neemt om beweging te krijgen (hij loopt met rollator). Het is zeer belangrijk dat er een vertrouwensband wordt opgebouwd aangezien hij geneigd is e.e.a. af te doen als niet noodzakelijk en het liefst alles binnen het gezin geregeld ziet, ook al weet hij ook dat dit voor ons niet meer te doen is.

Ik ben samen met mijn jongere zus en verzorgen ook sinds 4 jaar de mantelzorg voor onze moeder en zijn inmiddels zwaar overbelast. Beide ouders zijn momenteel in verschillende verzorgingshuizen gesitueerd.

gepubliceerd: 6 december 2018
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.