Ben jij dat steuntje in de rug voor andere ouders?

Wanneer:
01 augustus 2020
Tijdsduur:
6 maanden
Categorieën:
gezelschap, ondersteuning, onderwijs
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Ben jij dat steuntje in de rug voor andere ouders?

Maatje gezocht voor een gezin!
Home-Start: tijdelijke steun, een luisterend oor en praktische hulp voor gezinnen

* zie onder voor aanpassingen ivm Corona maatregelen

Op zoek naar zinvol werk bij een leuke vrijwilligersorganisatie?
Home-Start Haarlem zoekt ervaren ouders of opvoeders, die een steuntje in de rug willen zijn voor gezinnen. Wij zijn altijd op zoek naar hartelijke mensen die zelf ervaring met opvoeding hebben, goed kunnen luisteren en bereid zijn om een aantal uren per week een gezin te ondersteunen.

Om bij Home-Start aan de slag te gaan is geen speciale vooropleiding nodig. Zelf opvoedervaring hebben en de Home-Start training volgen, is voldoende. Ieder voorjaar en ieder najaar starten we weer met de Home-Start training.

Wij, Elize, Monique en Stéphanie zijn de coördinatoren van Home-Start in Haarlem. Wij ondersteunen de vrijwilligers, organiseren bijeenkomsten waar vrijwilligers een klankbord vinden en koppelen vrijwilligers en gezinnen aan elkaar. Ook verzorgen we de training en themabijeenkomsten.

Wat is Home-Start?
Home-Start is een landelijk programma voor opvoedingsondersteuning en wordt in Haarlem uitgevoerd door Humanitas.

Meer weten over Home-Start? Kijk dan op www.home-start.nl Je kunt je telefonisch aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij één van de coördinatoren:
Monique 06-53614050, Stéphanie 06 35130429 of Elize 06 10689933 of door een e-mail te sturen naar Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je motivatie, wensen en mogelijkheden.


*Corona maatregelen: Afhankelijk van persoonlijke wensen en omstandigheden zien sommige gezinnen hun vrijwilliger alleen buiten, met anderhalve meter afstand of het contact is tijdelijk vooral via telefoon of videobellen. Aandacht, tijd en steun.... belangrijker dan ooit!

aangepast: 27 juli 2020
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.