Wil jij een gezin ondersteunen?

Wanneer:
22 mei 2023
Tijdsduur:
6 maanden
Categorieën:
activiteiten, gezelschap, ondersteuning
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Wil jij een gezin ondersteunen?

Geef steun en vriendschap aan een gezin

Ben je op zoek naar zinvol werk bij een leuke vrijwilligersorganisatie?
Home-Start Humanitas zoekt vrijwilligers die een steuntje in de rug willen zijn voor gezinnen waar het (tijdelijk) niet zo goed gaat.

Home-Start zoekt hartelijke ruimdenkende mensen die goed kunnen luisteren en bereid zijn om een paar uur per week een gezin te ondersteunen.

Om bij Home-Start aan de slag te gaan is geen speciale opleiding nodig. Zelf ervaring hebben als opvoeder en de Home-Start cursus gevolgd hebben is voldoende. Deze cursus start 2 of 3 keer per jaar en is dan zes weken een ochtend per week.

Het werk: Je biedt een luisterend oor, denkt mee over de opvoeding van de kinderen en biedt soms praktische hulp aan het gezin waaraan je gekoppeld wordt.

Onze ervaring is dat het werk bij Home-Start bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling en je leven verrijkt. De vrijwilligers, die voor Home-Start wekelijks een gezin bezoeken, zijn bijna altijd enthousiast over hun werk. Ze hebben het gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen op een gelijkwaardige basis en zien het als mogelijkheid echt in contact te komen met andere ouders, die vaak heel anders in het leven staan.

Home-Start is een landelijk programma in opvoedingsondersteuning. Home-Start wordt hier uitgevoerd door Humanitas en is er voor inwoners van Haarlem en Heemstede.
Meer weten over Home-Start? Kijk dan op www.home-start.nl Je kunt je telefonisch aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij een van de coördinatoren:
Marianne 06 51016995 of Elize 06 10689933 of door een e-mail te sturen naar Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je motivatie, wensen en mogelijkheden.

aangepast: 22 mei 2023
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.