Festival Tweetakt zoekt vrijwilligers

Wanneer:
29 januari 2019
Tijdsduur:
4 maanden, 2 weken
Trefwoorden:
festival, festivalgids, horeca, kassa en informatie, opbouw en afbouw van het festival, poffertjesbakkers, zweefmolen begeleiden
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Deze hulpvraag is verlopen

Festival Tweetakt zoekt vrijwilligers

Voor de komende editie van Festival Tweetakt zijn we op zoek naar onmisbare vrijwilligers die vol enthousiasme Tweetakt wederom tot een zinderend succes maken. Hou je van theater, dans, muziek en beeldende kunst? En wil je graag deel uitmaken van Festival Tweetakt? Meld je dan aan als vrijwilliger!
We zoeken versterking in diverse teams: zo duik je als gids op het fort diep in het programma, ondersteun je het runnerteam als bijrijder, doe je als flexmedewerker werkelijk van alles en zorg je er als kassavrijwilliger voor dat de bezoeker op de hoogte is van verse programmatips. Dit jaar is er voor het eerst mogelijkheid om als maatje aan de slag te gaan. Als maatje zal je groepen vergezellen naar een Tweetakt voorstelling, bijvoorbeeld een groep ouderen. Met hen ga je op stap en zorg je voor een gezellige middag. Meer weten? Geef bij ons aan dat je interesse hebt, vanuit daar zullen we samen kijken of er een match is.

Wat bieden wij jou?
• Een warme en gezellige omgeving waar je ervaring opdoet, nieuwe mensen ontmoet
en alles wat het festival te bieden heeft van binnenuit kan beleven.
• Het Tweetakt T-shirt.
• Persoonsgebonden vrijkaarten voor het aantal gedraaide diensten,
mits de voorstelling niet is uitverkocht.
• Per gewerkte dienst 2 consumptiemuntjes.
• Lunch en/of diner, afhankelijk van de tijd van je dienst.
• Toegang tot het Tweetakt-eindfeest, speciale vrijwilligersevents en -voorstellingen

Wat vragen wij daarvoor terug?
Tweetakt vindt plaats op twee plekken: in de stad en op het fort. Tweetakt in de stad is van vrijdag 29 maart t/m zondag 14 april. Tweetakt op het fort is van zondag 31 maart t/m zondag 16 juni, op alle zon- en feestdagen. Rondom deze periode kunnen wij jouw hulp goed gebruiken. We vragen van iedere vrijwilliger een beschikbaarheid van 6 diensten. De duur van een dienst varieert, afhankelijk van je functie maar ligt meestal tussen de 4 à 6 uur per dienst. Uitzonderingen zijn de diensten op Fort Ruigenhoek, daar beginnen we de dag om 10.30 uur en eindigen we samen om 18.30 uur. Als vrijwilliger op het fort krijg je een onkostenvergoeding van 25 euro per dag. Wij bieden je dit omdat het fort niet centraal ligt.

Kom je niet uit Utrecht?
Helaas kunnen wij geen reiskostenvergoeding aanbieden.

Aanmelden & vragen
Je kunt je hier < https://www.festivalroosters.nl/app/storm/aanmelden > direct aanmelden als vrijwilliger.
Wij nemen alle aanmeldingen door, waarna je uitgenodigd wordt om kennis te maken op het Tweetakt kantoor. We vinden het fijn om elkaar al te ontmoeten voor het festival begint. Tijdens het gesprek kijken we samen naar een functie die bij jou en je kwaliteiten past. Meer informatie over álle beschikbare functies vind je onderaan deze pagina.

Heb je vragen over de functies, het aanmelden of over andere zaken? Neem gerust contact op, de vrijwilligerscoördinatie helpt je graag. Je kunt je vraag stellen door een mail te sturen naar: vrijwilligers@tweetakt.nl.

Functies
HORECA (18+) in de stad
Het Tweetakt Horecateam zorgt ervoor dat de bezoekers genieten van het eten en drinken in de kas. Als Horecavrijwilliger weet je van aanpakken en ben je graag druk in de weer. Het team zet in de vroege uurtjes de koffie voor de allereerste bezoekers en doet aan het eind van de avond het licht weer uit op de Neude. Vanwege de verantwoordelijkheid is er een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Ervaring in de horeca is gewenst vanwege de verschillende werkzaamheden; lopen met borden, aannemen van bestellingen, bier tappen en zorg dragen voor een perfect kopje koffie. Voorafgaand aan het festival zullen er een paar contactmomenten zijn met je teamcoördinator, zodat we er samen achter komen waar jij het beste op je plek zit.
BOUWPLOEG in de stad
Het team dat ervoor zorgt dat binnen 2 weken een leeg Neude wordt omgetoverd in Tweetakt, dat is de Bouwploeg. We zoeken aanpakkers. Niet vies van klussen op een gezellige dag in de buitenlucht? Dan is dit iets voor jou! In dit team kun je voor allerhande klusjes worden ingezet: behangen, schilderen, decoreren of opbouwen van de kunstwerken op het fort. Het in- en uitladen van de bakwagens en als bijrijder meegaan op pad behoren ook tot de werkzaamheden. Kortom, alles wat moet gebeuren om een sfeervol festival te maken. In dit team wordt er hard gewerkt, maar er is ook veel tijd voor gezelligheid. Op basis van je beschikbaarheid en interesses word je ingedeeld op Fort Ruigenhoek en/of de Neude.

BOUWPLOEG op Fort Ruigenhoek
De bouwploeg is bij uitstek een creatieve en leerzame functie. Binnen dit team ga je op het fort samen met de kunstenaars maar ook de producenten aan de slag in de bunkers, waar de kunstwerken worden opgezet. Hierbij ondersteun je hen in hun werkzaamheden en ga je in de buitenlucht het festivalterrein opbouwen. De klussen variëren van het meerijden met de bakwagen, opbouwen van het terrein, tot verven en kunstwerken opbouwen. Binnen dit team is het leuk als je een affiniteit hebt met kunst en als je gewoon graag de handen uit de mouwen steekt! De opbouw op Fort Ruigenhoek start in de derde week van maart, de afbouw start in de derde week van juni.

PUBLIEKSBEGELEIDERS
Voor deze functie ben je het visitekaartje van Tweetakt, dus gastvrij en klantvriendelijk zijn is een vereiste. Als publieksbegeleider ben je aanwezig in de theaterzalen, op de Neude of op andere festivallocaties. Je scant de kaartjes, beantwoordt vragen van bezoekers of helpt mee tijdens de voorstelling zelf. Als publieksbegeleider ben je flexibel, vind je het niet erg als het ineens druk of juist even rustig is en kun je snel schakelen. Je bent representatief en staat graag in contact met de bezoeker. Je hebt affiniteit met het Tweetakt-programman en vindt het leuk om hieraan deel te nemen. Als jij je hierin herkent, is deze functie jou op het lijf geschreven!
POFFERTJESBAKKERS
Poffertjesplaatkampioenen opgelet! Vind je het leuk om alle Tweetakt-bezoekers te laten smullen, heb je daarnaast horeca-ambities en doe je graag gevarieerd werk? Dan is deze functie echt iets voor jou. In dit team ga je poffertjes bakken en ga je daarnaast het horeca-team ondersteunen bij allerlei klusjes waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Ideaal om horeca-ervaring op te doen dus! Geef bij je aanmelding aan of je aan de slag wilt op de Neude of op Fort Ruigenhoek.

CATERING
In de keuken staat het team in contact met de koks en de horeca om ervoor te zorgen dat het eten op tijd klaarstaat zodat alle medewerkers, artiesten en vrijwilligers op tijd kunnen smikkelen. Als cateringvrijwilliger ben je gastvrij, vind je het leuk om mensen blij te maken met een hap en draag je zorg voor je werkomgeving. Daarnaast ondersteun je het horecateam en de keuken bij hand-en-spandiensten tijdens de piekmomenten in de restaurantkas.


KASSA- & INFORMATIETEAM
Ben jij betrouwbaar, enthousiast en geïnteresseerd in het theater- en muziekprogramma van Tweetakt? Als kassamedewerker ben jij het eerste aanspreekpunt voor de bezoeker en de schakel tussen kaartverkoop en de deelnemende locatie. Je verkoopt kaartjes en geeft de bezoeker de nodige informatie over de voorstellingen. Je bent op de hoogte van het programma en weet dit over te brengen aan de bezoeker. Kortom, je geeft advies op maat. Kassa-ervaring is fijn maar geen vereiste. Wij geven een kassa- en informatietraining waarin je kennismaakt met het festivalprogramma, de kaartverkoop en het kassasysteem. Vanwege de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met deze functie is er een kleine vergoeding beschikbaar.

FORTGIDS
Als Gids ben je gastvrij en houd je toezicht op de kunstwerken op Fort Ruigenhoek. Je bent het visitekaartje van het festival en het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers van de kunstwerken. Je draagt bij aan de ontspannen sfeer op het fort. Tegelijkertijd ben je alert en flexibel, en vind je het niet erg als er even niks te doen is óf als het juist heel druk is. Samen met de medewerkers en de andere vrijwilligers zorg je ervoor dat de kunstwerken er netjes bij staan en dat de bezoekers op de hoogte zijn van de activiteiten. Heb jij mensenkennis, houd je ervan om in de buitenlucht te zijn en vind je het leuk om in gesprek te gaan over kunst? Dan is de functie van fortgids wat voor jou! Het is belangrijk dat je niet bang bent om een gesprek aan te gaan. Openheid naar de bezoeker, het kunstwerk en het tonen van initiatief staan in deze functie centraal.
FESTIVALGIDS OP DE NEUDE
Als Festivalgids heb je een voorliefde voor kunst en het programma van Tweetakt. Je bent net als onze artiesten niet vreemd van de spotlight en durft zondermeer mensen aan te spreken. Je staat in nauw contact met de afdeling Publiciteit, die je op de hoogte houdt van alle ins & outs van het programma en alle informatie geeft die je nodig hebt om de bezoekers te informeren. Je krijgt exclusieve toegang tot try-outs en registraties van voorstellingen die op het festival te zien zijn. Door veel te zien, te horen en te beleven kun je met de bezoeker een persoonlijk programma samenstellen. Spreekt jou dit aan? Meld je dan aan als Festivalgids!
FLEXTEAM
Ben je flexibel en vind je het niet erg om voor verschillende klussen ingezet te worden? Als flex-er weet je niet altijd van tevoren wat je gaat doen tijdens je dienst. Je wordt ingezet waar je op dat moment nodig bent en je zult waarschijnlijk meerdere taken op één dag op je nemen. Het leuke aan dit team is dat je een goed beeld krijgt van de verschillende afdelingen en werkzaamheden van het festival. Dit is een geschikte functie voor een duizendpoot die graag van hot naar her wordt gestuurd maar het ook niet vervelend vindt om af en toe te moeten wachten op een klusje. Je leert in dit team veel mensen uit andere teams kennen en bent zo een echte allrounder. Eerdere vrijwilligerservaring is fijn maar niet noodzakelijk voor deze functie.

ZWEEFMOLENTEAM
We zoeken vrijwilligers die onze, inmiddels bekende, Tweetakt-zweefmolen willen bedienen! De zweefmolen staat in het middelpunt van het festivalplein op de Neude, maar ook vanaf 21 april op Fort Ruigenhoek. Als bediener van de zweefmolen ben je oplettend, attent en ga je goed met kinderen om. Vind jij het leuk om zorg te dragen aan de zwevende Tweetakt-bezoekers én de zweefmolen gedurende het festival? Dan is dit iets voor jou! Vanwege de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met deze functie is er een kleine vergoeding beschikbaar. Geef op of je aan de slag wilt op de Neude of op Fort Ruigenhoek, maar beide mag natuurlijk ook.

HORECA OP FORT RUIGENHOEK
Heb je affiniteit met horeca? Of wil je hier ervaring in opdoen? Op Fort Ruigenhoek kun je aan de slag in ons festivalcafé waar o.a. heerlijke appeltaart wordt geserveerd. Je ondersteunt de kok en het barhoofd in hun werkzaamheden. Horeca-ervaring is niet noodzakelijk maar wel een pre. Zin om op de allermooiste buitenlocatie in de horeca aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor deze functie.

gepubliceerd: 21 januari 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.