IVN Zomerse werkdag in mooi Middenduin

Wanneer:
08 augustus 2020
Tijdsduur:
4 uur, 30 minuten
Categorieën:
activiteiten, gezelschap, hobby, klussen, tuin
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

IVN Zomerse werkdag in mooi Middenduin

Natuur moet je onderhouden; de handen uit de mouwen steken. Daarom organiseert het IVN Zuid-Kennemerland samen met Staatsbosbeheer zaterdag 8 augustus een leuke zomerse werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen. En het is de eerste werkdag van het nieuwe seizoen.

Ten westen van Overveen en ten zuiden van de Bloemendaalse Zeeweg ligt het Middenduin. Dit prachtige duingebied kenmerkt zich door de afwisseling tussen natte duinvalleien en bebost en open duin.

Deelnemers gaan in een duinpan Amerikaanse vogelkers weghalen (stevig werk) omdat daar zeldzame plantjes staan. Verderop gaan deelnemers abelen en esdoorns wegknippen om het gebied meer open te maken en het wandelpad begaanbaar te houden (rustig werk). Wie wil mag een andere duinpan vrijmaken - zagen /knippen - van meidoorns (minder zwaar). Ervaring is niet vereist. Kortom iedereen kan aan de slag!

Iedereen die mee wil doen is van harte welkom Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. De organisatie zorgt voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en vlaai bij de koffie. Verzamelen om 9.30 uur bij restaurant Kraantje lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot ongeveer 15.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22 5757 48. Informatie op www.ivn.nl/zk en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl

aangepast: 27 juli 2020
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.