Vrijwillig Coördinator ouderen

Categorieën:
activiteiten, gezelschap
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Vrijwillig Coördinator ouderen

Vind je het leuk om met ouderen te praten? En lijkt het je leuk om ouderen te matchen aan een passende vrijwilliger?
Dan is vrijwillig coördinator bij Er zijn echt iets voor jou! Wat het inhoudt? Als vrijwillig coördinator ga je eenmalig op bezoek bij ouderen die op zoek zijn naar een vrijwilliger. Je gaat met ze kennismaken en kijken wat hun wensen zijn. Sommigen zoeken bijvoorbeeld een luisterend oor en anderen hebben de wens om met iemand naar buiten te gaan. Ook maak je kennis met nieuwe vrijwilligers. Op basis van de persoonlijkheden, wensen en interesses van de vrijwilligers en deelnemers ga jij ze matchen. Dit doe je in samenwerking met de andere vrijwillig coördinatoren.
Heb je een leuke match gevonden? Dan organiseer jij een koppelingsgesprek waarbij de oudere en de vrijwilliger kennismaken. Vervolgens kan het koppel zelf de afspraken regelen en ben jij als ondersteuning op de achtergrond aanwezig, mocht de vrijwilliger of oudere ergens tegenaan lopen.

We zijn op zoek naar iemand die:
• zich minimaal 1 jaar voor +/- 6 uur per week wil inzetten;
• geduldig is en goed kan luisteren;
• vragen kan stellen en niet snel oordeelt;
• affiniteit heeft met ouderen.

Omschrijving activiteit:
Het project waar je vrijwillig coördinator van wordt heet Er zijn - Vriendschappelijk Huisbezoek. Dit project richt zich op ouderen en chronisch zieken die behoefte hebben aan gezelschap. Veel ouderen en mensen die chronisch ziek zijn hebben een beperkt netwerk en kunnen zich eenzaam voelen. Project Er zijn biedt deze mensen een vrijwilliger die één keer in de week langs komt voor een kop koffie, een wandelingetje of een uitje. Voor de deelnemers kan dit moment enorm veel betekenen. Zo biedt het hen de mogelijkheid om een keertje buiten te kunnen komen, omdat ze dat alleen niet meer kunnen. En kunnen ze hun verhaal kwijt aan iemand die alle tijd voor hen heeft.

gepubliceerd: 28 januari 2020
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.