Ik ben, samen met mijn broertje, op zoek naar een leuk gezin! (BL20)

Categorieën:
activiteiten, gezelschap
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Ik ben, samen met mijn broertje, op zoek naar een leuk gezin! (BL20)

Hoi allemaal, leuk dat je mijn vacature leest.
Ik ben Peter, een lieve en beweeglijke jongen die al best wel wat mee heeft gemaakt.
Samen met mijn broertje en ouders woon ik in Bladel.
Ik ben 13 jaar, maar qua intelligentie functioneer ik op het niveau van een kind van 8 jaar. Op het vlak waar mijn grootste interesses liggen functioneer ik als een 13-jarige, zoals gamen, tekenen en filmpjes editen. Hier ben ik zelfs ook erg goed in!
Toen ik drie dagen oud was, ben ik voor de eerste keer aan mijn hart geopereerd. Ik heb, met een moeilijk woord, het “hypoplastisch rechterhart syndroom”. Door de tijd heen heb ik zes openhartoperaties en vijftien katheterisaties gehad. Daardoor heb ik hersenschade opgelopen wat maakt dat het lijkt alsof ik dingen makkelijk kan onthouden terwijl dit niet altijd zo is. Eén ding tegelijkertijd is erg belangrijk voor mij.
Daarnaast heb ik ADHD en Autisme en ben ik erg beweeglijk. Ik vind het soms dan ook fijn om mijn onrust te kunnen uiten door, voor anderen misschien, “gekke” bewegingen te maken.
Ik hou ontzettend van gamen, maar trampolinespringen, koken (en het daarna op mogen eten!) en skateboarden vind ik ook erg leuk. Soms heb ik een obsessie voor iets waar ik dan een periode erg graag mee bezig ben. Voor nu is dat bijvoorbeeld tekenen.
Ik ga drie tot vier ochtenden per week naar een speciale school en ik probeer twee keer per week een paar uur naar een zorgboerderij te gaan. Toch zijn groepen voor mij al snel te druk en kan het zijn dat ik alsnog thuisblijf omdat dat beter voor mij is.
Je kunt je voorstellen dat dit soms best een hele taak is voor mijn ouders. Ze doen dit met heel veel liefde en hebben ook alles voor mij over, maar ik snap ook dat zij soms wat tijd samen nodig hebben.
Ik heb ook nog een broertje waar ik me wel eens aan optrek en waarvan ik het fijn vind als hij bij mij in de buurt is. Samen met mijn broertje ben ik op zoek naar een fijn gezin waar we af en toe naartoe kunnen gaan. In eerste instantie zal dat vooral voor overdag zijn, maar als er een goede klik is kunnen we misschien ook een keer blijven logeren.
Mijn ouders zijn ook best bereid om daar een stukje van huis voor te gaan. Dit mag zo’n 20 kilometer van Bladel zijn. Mijn broertje is een rustige en lieve jongen zonder beperking.
Lijkt jou het leuk om eens kennis te maken met mijn ouders en misschien later met mij en mijn broertje? Neem dan contact op met MEE!

Wegens coronamaatregelen koppelen wij alleen mensen via
e-mail/bellen/videobellen/appen of stellen we de kennismaking uit tot de landelijke coronamaatregelen dit toelaten.

aangepast: 2 april 2020
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.