Ben jij het steuntje in de rug voor Goudse Mantelzorgers?

Wanneer:
22 november 2022
Tijdsduur:
6 maanden
Categorieën:
activiteiten, gezelschap, ondersteuning
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Ben jij het steuntje in de rug voor Goudse Mantelzorgers?

De dienst 'Vrijwilliger Thuis' van Palet Welzijn helpt Goudse mantelzorgers. Ben jij de vrijwilliger die een uurtje of twee voor een ander overheeft?

Een mantelzorger zorgt voor een partner, kind, vader of moeder, goede vriend(in) of buur die hulp nodig heeft, meestal als gevolg van een ziekte, een handicap of bijvoorbeeld ouderdom. Door jouw inzet heeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf.
Aanvragen voor 'Vrijwilliger Thuis' komen bij ons binnen via sociaal werkers, huisartsen, casemanagers en andere professionals. Ook mensen met een klein sociaal netwerk kunnen een beroep doen op deze dienst.

Wat ga je doen?
Je krijgt je eigen bezoekadres, waar je samen met de coördinator van 'Vrijwilliger Thuis' kennismaakt en afstemt wat je gaat doen. Vaak gaat het om gezelschap, een praatje bij een kopje koffie of thee. Soms is iemand heel blij met een wandeling of met een bezoekje aan een winkel in de buurt.
Met de coördinator van de dienst stem je af wanneer je beschikbaar bent, meestal gaat het om 1 tot 2 uurtjes per week of twee weken.
Voordat je aan de slag gaat, vraagt Palet Welzijn eerst een gratis V.O.G. (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan, je komt immers bij kwetsbare mensen thuis.

Wil jij graag meedoen met dit dankbare werk als thuisvrijwilliger? Heb je geduld, kun je je in een ander verplaatsen en maak je graag iemand blij? Vermeld in je reactie dan meteen je telefoonnummer, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Via Palet Welzijn krijg je een gratis lidmaatschap van de Vierstroom Ledenservice, tweemaal per jaar een leuke waardering en het online-magazine 'deVrijwilligercentraal'. Ook is er een aanbod voor scholing en persoonlijke begeleiding.

aangepast: 22 november 2022
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.