Hulp bij tuinonderhoud natuurlijke tuin

Categorie├źn:
tuin
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Hulp bij tuinonderhoud natuurlijke tuin

Om gezondheidsredenen kon ik enkele seizoenen het onderhoud van mijn natuurlijke tuin niet doen, of maar een klein beetje. Hij is nu nogal verwilderd & rommelig en er is achterstallig onderhoud.
Ik zou er graag weer van willen genieten. Nu is het vooral een plek die ik vermijd, omdat er zoveel werk ligt, dat ik niet meer overzie.
Er zijn geen moeilijke dingen te doen. Het gaat vooral om opruimen, vegen, onkruid tussen stenen weghalen, wat wieden, klimplanten snoeien, planten verplaatsen/scheuren/stekken, mini-vijvertje schoonmaken, wat kleine reparaties (regenton, dakgoot). Als er weer meer overzicht is, zou ik graag grint willen afvoeren en beloopbare bodembedekking in de plaats daarvan planten. Een beetje herinrichten.
En plannen maken voor het najaar. Dan wordt de schuur vervangen, en mogen er enkele bomen geplant worden. En een deel erfafscheiding moet dan vernieuwd worden. Maar dat is pas in september.
Ik ben in het voorjaar al geholpen met incidentele hulp maar mag ook vaker. Of van meerdere mensen. Als er meer overzicht komt, gaat het onderhoud ook weer beter.
Als je een wederdienst prettig vindt: daar valt vast een mouw aan te passen :-)

aangepast: 12 april 2021
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.