Vrijwilliger kinderochtend – Eekhof

Categorieën:
activiteiten, gezelschap, ondersteuning
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Vrijwilliger kinderochtend – Eekhof

Wat gaat U doen?
Ben jij degene die verbinding wil maken tussen jong en oud? En wil je graag iets betekenen voor mensen met dementie? Dan zijn we op zoek naar jou! Een keer per vier weken is er op donderdagochtend een ontmoeting tussen de kinderen van de peuterspeelzaal en onze bewoners. Dit vindt plaats op onze locatie of op de locatie van de peuterspeelzaal. Het contact wordt zowel door de peuters als onze bewoners als erg prettig ervaren.

Heb jij op donderdagochtend vrije tijd beschikbaar en lijkt het je leuk om onze bewoners hierin te begeleiden? Wij heten je graag welkom als vrijwilliger bij Mijzo, locatie Eekhof.

Waar gaat u werken?
Van harte welkom bij Eekhof, een van de zorglocaties van Mijzo! Eekhof is een kleinschalige zorglocatie in het hartje van Kaatsheuvel die een thuis biedt aan 56 cliënten met dementie, waaronder ook aan jonge mensen met dementie. Daarnaast bieden we dagbesteding en dagbehandeling. Bij Eekhof ervaart u gegarandeerd een gemoedelijke en huiselijke sfeer.

Wie bent U?
Wat zoeken we in de vrijwilliger:
• Affiniteit met de doelgroep, dus de mensen die al verder in hun dementie zijn.
• Iemand die rustig is
• Iemand die kan genieten van de meeste kleine geluksmomenten van de bewoners
• Iemand die ook om kan gaan met het onbegrepen/dwangmatig/"lastige" gedrag van deze bewoners
• Eigen ideeën vanuit de vrijwilliger zijn altijd welkom...

Wat bieden wij?
• Mijzo biedt u een gezellige werkplek waarin u nieuwe sociale contacten kan opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral een gezellige werksfeer en collega's.
• Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten.
• Mijzo bied u een goede begeleiding bij het inwerken, mogelijkheid tot volgen gratis workshops.
• U bent collectief verzekert en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet.

Wie zijn wij?
Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze echt te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Voor deze vacature is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Bent u geïnteresseerd in deze vacature of bent u nieuwsgierig geworden naar de andere openstaande vacatures? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

gepubliceerd: 22 juli 2021
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.