Samen maken we in 2018 de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Haak je ook aan?

Wanneer:
26 maart 2018
Tijdsduur:
4 maanden, 1 week
Trefwoorden:
cultuur, samen creatieve dingen doen, gezelschap, elkaar, ouderen, culturele activiteiten, verbinden, samen, jongeren, kracht, stad, gezelligheid, school, wijkinitiatief, netwerk vergroten, haken en breien, wijk, wijksteunpunt, participatie, creatief bezig zijn, vrienden maken, nederland, wol, buurt
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Samen maken we in 2018 de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Haak je ook aan?

14 en 15 juli 2018 ligt De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld in Park Vijversburg (Tytsjerk in Friesland). Kom je ook kijken? Inmiddels is er al meer dan 21.000 m2 deken klaar, maar er is nog meer nodig om de GROOTSTE te worden.
Iedereen is van waarde en kan meedoen met de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld.

Wil je meedoen? GRAAG!!!
Als Nederland willen we in 2018 -als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is- de wereld laten zien dat je in "verbinding" met elkaar door iets kleins te doen iets groots tot stand kan brengen.

Iedereen wordt gevraagd om een paar granny square van 20x20 cm te haken of een gehaakte deken van 140x200 cm te maken. Dat kan je alleen doen maar ook in een groep, met je zangkoor, sportclub of met de kinderen van een basisschool. De losse granny's kan je opsturen zodat mensen in verzorgingstehuizen ze tot een deken aan elkaar haken. Dan sta je ook met hen in verbinding.
Iedereen is van waarde! We hebben minimaal 10.000 dekens nodig, die op de hoeken aan elkaar worden gekoppeld tot één hele grote deken. Na 2018 gaan de dekens naar goede doelen die ze weer uitdelen aan diegenen die een warme deken nodig hebben.

Doe jij ook mee? :-)
Materiaal, kleur of patroon is niet belangrijk. De maatvoering wel.

Wie doet er mee?
* Haak een of meer Granny square en stuur ze daarna op naar De Hofwijck, Dirk Zeperweg 2, 8917 AZ Leeuwarden. Deadline 30 april 2018.
of
* Haak met een groep mensen een eigen (thema) deken. Een koor die een muziekdeken haakt, een sportclub die een deken met hun logo maakt of samen met de buurvrouw die ziek thuis zit haak je tijdens het koffiedrinken het ene vierkantje na het andere. Postadres voor de dekens is ook De Hofwijck, Dirk Zeperweg 2, 8917 AZ Leeuwarden. Deadline 31 mei 2018.

Door met elkaar in verbinding te staan laten we zien dat iedereen iets kan doen waar een ander blij van wordt. Dat mensen best een keer iemand willen helpen en samen iets groots kan bereiken. Gewoon, omdat het je een goed gevoel geeft iets voor een ander te doen. Hierdoor ontstaan mooie ontmoetingen die vaak leiden tot waardevolle verbindingen. Dat is waar het in 2018 om gaat.

We hebben nu nog de tijd om de dekens te maken.
Wie doet er mee en gaat met ons de uitdaging aan?
Je vindt ons op Facebook, Twitter en YouTube.

groet,
Esmeralda de Vries

aangepast: 26 maart 2018
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.