Coordinator vrijwilligers Tapijntuin

Trefwoorden:
coördineren
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Coordinator vrijwilligers Tapijntuin

De Tapijntuin is de biologische stadsmoestuin, gelegen op het terrein van de Tapijnkazerne in Maastricht. Met een team van 30 enthousiaste vrijwilligers worden bijzondere planten en kruiden geteeld op biologische wijze. Jaarlijks komen er ruim drieduizend bezoekers die geheel vrijblijvend kunnen genieten van de tuin en er kunnen kijken, ruiken, voelen en proeven. Maar de tuin is meer dan louter een groene parel in het stadscentrum: het is een positieve plek waar maatschappelijke activiteiten, workshops en educatieve en creatieve activiteiten plaats vinden en waar allen, zowel stadsbezoekers als inwoners van Maastricht, van kunnen profiteren. Binnen de Tapijntuin zijn ongeveer 30 vrijwilligers actief. De meeste daarvan zijn actief bij het onderhoud van de tuin. Maar er zijn ook vrijwilligers die de maatschappelijke activiteiten die vanuit de tuin plaatsvinden mee-organiseren: het ouderenproject, lunches met asielzoekers, het geven van rondleidingen en educatieve projecten.
Het vrijwilligersbestand bestaat onder meer uit studenten, buurtbewoners, pensionado’s en asielzoekers. De vrijwilligers in de tuin worden functioneel aangestuurd door de enige betaalde kracht bij de Tapijntuin, de tuinman.
De coördinator vrijwilligers zorgt er voor dat ons vrijwilligersbestand op peil blijft, onze vrijwilligers zich zo goed mogelijk kunnen inzetten voor de Tapijntuin en zorgt er mee voor dat de vrijwilligers zich fijn en gewaardeerd voelen. De activiteiten bestaan uit het werven van vrijwilligers, het doen van intakes, het samenstellen van het rooster, het begeleiden van vrijwilligers en het onderhouden van relevante contacten. Tijdens het tuinseizoen van 1 maart tot 1 november vraagt dit naar schatting een tijdsinvestering van 4 tot 6 uur per week.

aangepast: 10 aug, 2017
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.