Maatjes voor kinderen en jongeren

Categorieën:
activiteiten, gezelschap, hobby
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Maatjes voor kinderen en jongeren

Maatjes voor kinderen en jongeren; die zoeken we. Moeilijk is het niet, leuk is het wel. Eens per week contact met een kind of jongere die (thuis) in moeilijke omstandigheden verkeerd. Gewoon samen op stap.

Voor sommige kinderen en jongeren in Almere is het helemaal niet vanzelfsprekend dat zij opgroeien in een liefdevol gezin waar aandacht en tijd voor hen is. Waar af en toe leuke dingen gedaan worden, waar de kinderen op een (sport)club zitten. Deze kinderen groeien op in gezinnen waar problemen zijn met gezondheid, relaties, armoede, geisoleerdheid of nog anders.

Getrainde vrijwilligers van Humanitas helpen om de dingen die niet goed gaan aan te pakken. Zodat ze beter gaan.

 Het kan best lastig zijn, een band opbouwen met een kind of jongere die je niet kent. Het samen eens worden over hoe je de tijd samen gaat invullen. Maar het is geweldig om te zien en merken wat oprechte aandacht betekent voor een kind. Om te merken dat een kind met jouw hulp een sociaal leven gaat opbouwen. Jou na een tijdje niet meer nodig heeft. Je bent maatje voor een kind of jongere voor maximaal een jaar en de vaste Humanitas begeleider is jouw en hun contactpunt. Je staat nooit alleen!

Maatjes van Humanitas Almere zijn er in drie smaken. Kijk welke je het meest aanspreekt. Of neem met ons contact op, dan helpen we je een keuze te maken waar je je goed bij voelt.


Match: Je bent een paar uur per week of per twee weken beschikbaar voor een kind of jongere (0-24 jaar) die extra aandacht kan gebruiken. Samen overleg je wat jullie doen. Kiezen jullie voor knutselen, chillen, of ondernemen jullie iets sportiefs? Klik hier voor meer informatie over Match.

Dagje op adem: Je biedt een kind (1-18 jaar) uit een overbelast gezin eens per week een vertrouwde plek bij je thuis. Samen bepaal je hoe je de tijd invult: knutselen, iets actiefs doen of een dagje op stap. Dankzij jou komt het kind los van de thuissituatie en komt het gezin even tot rust. Klik hier voor meer informatie over Dagje op adem.

Back-up: Je ondersteunt een kind of jongere (4-24 jaar) die zelf of in het gezin te maken heeft met een psychische, lichamelijke of geestelijke beperking. Samen onderneem je activiteiten, binnens- of buitenshuis. Klik hier voor meer Match:.

Wie je bent
•Je hebt ervaring/affiniteit met kinderen/jongeren die onder moeilijke omstandigheden opgroeien
•Je kunt goed luisteren en motiveren
•Je bent minimaal een paar uur per week of per twee weken beschikbaar
•Je zoekt leuk en zinvol of leerzaam vrijwilligerswerk of een stageplek


Wat je krijgt

Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals:
•Voldoening
•Zinvol vrijwilligerswerk
•Ondersteuning door je coördinator
•Ontplooiingsmogelijkheden
•Nieuwe contacten en ervaringen
•Deskundige trainingen en begeleiding
•Onkostenvergoeding
•Een leuk team collega-vrijwilligers

Voor meer informatie of aanmelding:

vrijwilligeralmere@humanitas.nl

https://www.humanitasalmere.nl/

aangepast: 19 mei 2021
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.