Maatjes gezocht voor mensen met een psychische achtergrond

Trefwoorden:
gezelschap, aandacht, activiteiten ondernemen, afleiding, emotionele ondersteuning, luisterend oor en een kop koffie, samen iets ondernemen, uitjes, vriendschappelijk contact, vrijwilligerswerk
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Deze hulpvraag is verlopen

Maatjes gezocht voor mensen met een psychische achtergrond

Er zijn in Almere een groot aantal mensen die het moeilijk vinden om zelf ergens op af te stappen of sociale contacten met andere aan te knopen. Door een psychische oorzaak zoals depressie of autisme zijn zij in een isolement geraakt.

Het project "Vriendschap op Maat"' van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) koppelt hen aan een vrijwilliger voor maximaal 2 jaar.

Op regelmatige basis ontmoet men elkaar, meestal eens per 2 weken voor 1 a 2 uurtjes.
Wat men doet bepaalt men samen en bestaat uit alledaagse dingen zoals een wandeling maken, naar de bioscoop of gewoon een babbeltje thuis maken.

Je kunt rekenen op uitdagend vrijwilligerswerk en goede begeleiding van het contact. Ook is er sprake van een reis- en onkostenvergoeding.

Wil jij maatje worden?
Ervaring is niet noodzakelijk, belangrijker is een luisterend oor, geduld en begrip. Je bent volwassen, woonachtig in Almere en staat stevig in je schoenen (je hebt zelf geen GGZ achtergrond).

Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw mogelijkheden? Bel of mail voor meer informatie:
036 - 5341404 of c.driehuis@vmca.nl.

We horen graag van je!

aangepast: 13 februari 2018
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.