Hulp van iemand die affiniteit heeft met regelgeving.

Trefwoorden:
administratie, gezelschap, verzorging, vluchtelingen
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Deze hulpvraag is verlopen

Hulp van iemand die affiniteit heeft met regelgeving.

Begin sept. 2017 ben ik na een jarenlang verblijf in het buitenland door onprettige omstandigheden naar NL terug gekomen, en in Den Haag begonnen met zoeken naar woonruimte. Mijn zoektocht heb ik moeten opstarten via Daklozen.
Na weken kon ik uiteindelijk privé een kamer huren via Woonz. NL zogeheten voor 55*+ het is uiteindelijk in een gebouw met hoogbejaarde dementerende personen, een eindstation zoals ik al snel moest constateren.
Zelf ben ik een 62 jaar oude helemaal alleenstaande vrouw en ik ben met de moed der wanhoop deze kamer gaan huren.
Als nieuwe patiënt rade mijn huisarts meteen aan over te gaan tot een best zware re-operatie van mijn prothese heup. Ervan uitgaande dat het mij zowel fysiek als geestelijk verlichting gaat geven.
Deze operatie ben ik inmiddels 16 juni in de St. Maartens kliniek ondergaan.
Nu revalideer ik in Kalorama Beek (Berg en Dal), vanuit dit revalidatie centrum ben ik opnieuw begonnen met het vragen hulp. Via maatschappelijk werk en de psychologe aldaar.
Met de psychologe samen zijn we het eens dat wonen met acceptatie van begeleiding waarschijnlijk het meest geschikt kan zijn voor mij. Of zoals zij zei een eventuele opname in een psychiatrische inrichting als onderkomen en als begeleiding.
Ik heb veel meegemaakt en moeten verdragen, maar dit laatste is voor mij duidelijk onaanvaardbaar!
Sinds gisteren 25-07 vernam ik via maatschappelijk werk in Kalorama dat ze niets voor me kunnen betekenen zogezegd vanwege mijn inschrijving in Den Haag en het van daar uit verder moet proberen.
Mijn huisarts in Den Haag zegt al geruime tijd geen enkele vorm van urgentieverklaring te kunnen uitschrijven, evenals het mij toegewezen wijkteam. Deze kamer in een verzorging tehuis waar ik geen zorg van nodig heb, maar privé huur, is een dak boven mijn hoofd, zoals ik nu al herhaalde keren heb moeten horen.
Het blijft van alle kanten vastlopen.
Na deze lange maar toch zo beknopt mogelijke omschrijving komt mijn echt heel serieuze hulpvraag.
Hulp van iemand die de weg weet of hopelijk kan en wil uitzoeken of er een regelgeving van toepassing kan zijn voor mij.
Een noodurgentie verklaring, waarmee ik een voor mij betaalbare woonruimte in een vriendelijke niet al te grote gemeente met de mogelijkheid contact met de inwoners te kunnen maken, en tevens begeleiding te krijgen om uit mijn eenzaamheid depressie te kunnen komen.
Ik hoop van harte dat er iemand mag zijn die mij kan helpen, zodat ik weg kan uit die kamer in deze verzorgingsflat, waar ik helemaal niet thuishoor.
Met vriendelijke groeten,
Simone van Keken

gepubliceerd: 26 juli 2018
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.