WeHelpen Vrijwilligersteam Social Media

Je komt WeHelpen overal tegen. Bij de bibliotheek in Dordrecht of het mobiele team in Maastricht. Tijdens de Straatspeelavond in Heemstede en in het Dorpshuis in Rheden. Je kunt WeHelpen ook op social media volgen: een team van vrijwilligers speurt regelmatig naar nieuwtjes, maakt berichten en voegt er mooie beelden aan toe voor Facebook-pagina’s, Twitter, YouTube, Instagram en zelfs Snapchat. Wie zijn zij eigenlijk, en wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk? 

Wie ben je en wat doe je?
"Mijn naam is Anke en ik ondersteun landelijk de social media-uitingen van WeHelpen. Ik zoek aansprekende foto's en bewerk deze voor Facebook en Instagram." 
"Mijn naam is Natasja en ik houd me voornamelijk bezig met het opzoeken van interessante content en het verzinnen van teksten voor op deze kanalen." 
"Mijn naam is Femke en ik ondersteun de ambassadeurs van team WeHelpenGroningen voor hun Facebook-pagina. Hierop plaats ik bijvoorbeeld succesverhalen, oproepen en leuke weetjes."

Hoe ben je bij WeHelpen terecht gekomen? 
Anke: “Mijn afstudeeronderzoek heb ik bij WeHelpen gedaan. Het was een super leuke tijd met een heel leuk team. Ik bleef WeHelpen dus ook daarna volgen. Toen ik naar een nieuwe woonplaats verhuisde, leek het me leuk om in mijn vrije tijd iemand te helpen. Daar zag ik de oproep van Dorine staan en ik heb meteen gereageerd.” 
Natasja: “Ik wilde graag wat betekenen voor een ander. Daarom ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk in mijn woonplaats en toevallig was net de oproep geplaatst voor hulp met de social media bij WeHelpen. In mijn baan houd ik me hier ook deels bezig en vind ik het interessant. Dus dit paste perfect bij wat ik zocht.” 
Femke: “Bij mijn vorige werkgever deed ik de online campagne voor WeHelpen (landelijk) en ondersteunde de helpdesk en social media marketing. De ambassadeurs van WeHelpenGroningen vroegen mij via de website om te helpen met de Facebook-pagina zonder dat ze wisten dat ik eigenlijk al voor WeHelpen werkte. Heel leuk!” 

Wat vind je het allerleukste aan deze vrijwillige functie?
Femke: “Alle succesverhalen die ik ontvang doornemen en plaatsen op Facebook. Ik word er zo blij van als ik zie dat mensen elkaar vinden via WeHelpen. En enthousiasme is aanstekelijk. Omdat ik vanuit huis werk en eigenlijk best een druk leven heb, zie ik het team niet zo vaak. Maar als we samen een leuke activiteit hebben, dan vind ik dat extra gezellig!”
Natasja: “Het leukste vind ik om te lezen over allerlei mensen die elkaar op verschillende manieren willen helpen. Hiervoor biedt WeHelpen een mooi platform. De ervaringen laten zien dat er heel veel mensen zijn die graag wat extra's doen voor hun medemens en het is fijn om een bijdrage te kunnen leveren. Het is soms even puzzelen naast een fulltime baan maar omdat je dit gewoon thuis op je eigen laptop kunt doen is hier altijd wel tijd voor te vinden.” 
Anke: “Het leukste vind ik dat ik iemand (WeHelpen) help en ook nog zelf veel kan leren op het gebied van social media. Een leuk idee is altijd bespreekbaar in het team en de samenwerking is erg prettig. Je hebt veel vrijheid zolang het past bij (de uitstraling van) WeHelpen.” 

Hoe kunnen wij jou bedanken voor al je ondersteuning?
(In koor) “Dat is niet nodig. Doe het met plezier!”

Binnenkort komt er een vacature vrij. 
Natasja gaat ons helaas verlaten. Iets voor jou? Reageer via onze hulpvraag.

Natasja: dank je wel voor al je hulp! Je krijgt het laatste woord. Natasja: “WeHelpen is echt een super mooi initiatief en een organisatie waar ik graag een onderdeel van ben.”