Samen vergroten we de verbinding in de buurt

In Nederland is een toenemende vraag naar aandacht voor ouderen. Hun behoefte aan gezelschap en ondersteuning in alledaagse dingen is groot. Daar gaat SPAR gehoor aan geven in een unieke samenwerking met Samen dementievriendelijk en WeHelpen.

SPAR draagt bij aan de leefbaarheid in dorpen en buurten. Ze hebben een verbindende rol voor iedere klant, jong en oud. Veel SPAR winkels zijn al actief betrokken en bieden een helpende hand in de buurt. Speciaal voor het toenemende aantal ouderen, mantelzorgers en mensen met dementie, is deze bundeling van krachten bedoeld. Juist deze buurtgenoten kun je met kleine hulpacties ontlasten. Samen boodschappen doen, een keer de hond uitlaten, de partner met dementie meenemen voor een wandeling of gewoon wat extra koken en even afgeven. Bij SPAR komen vraag en aanbod uit de buurt samen.

Op donderdag 29 maart vond de kick off plaats met zes winkels: St. Philipsland, Tilburg, Hulst, Nieuwe Tonge, Asperen en Vuren. De ondernemers en medewerkers zijn getraind in het herkennen van dementie bij klanten en krijgen handvatten aangereikt op basis waarvan zij de juiste verbinding met deze klanten kunnen maken. Via wehelpen.nl kunnen bewoners elkaar vervolgens vinden en iets voor elkaar betekenen.

De pilotfase loopt tot halverwege juli. Na de evaluatie wordt bekeken hoe SPAR deze verbinding verder uitrolt naar de andere SPAR winkels.

Meer informatie is te vinden op de website www.spar.nl/verbinden.