WeHelpen ook in de Week van de Eenzaamheid

Gisteren Dien gezien in De Wereld Draait Door? Deze vrolijke Amsterdamse van 95 jaar is eenzaam en komt ervoor uit. Zo heeft ze een vriend gevonden in buurman Eric. En met hem zijn vriendenkring! Eric: 'Tien minuutjes scheelt zoveel op haar dag!'

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Met grote gevolgen voor welzijn en gezondheid. Om aandacht te vragen voor dit probleem wordt van 24 september tot en met 3 oktober De Week tegen Eenzaamheid georganiseerd. WeHelpen besteedt hier uiteraard ook aandacht aan. 

In Amsterdam alleen al geven 4 op 10 inwoners aan eenzaam te zijn. Hun netwerk is te klein of ze weten niet goed hoe ze moeten aangeven dat een keer samen een kopje koffie drinken al een wereld van verschil maakt. Terwijl een ander graag wil helpen, maar niet weet of ziet dat de nood hoog is. 

Wil jij best een keer even iemand helpen door samen boodschappen te doen of een wandeling te maken? Voer je postcode in op wehelpen.nl en kijk wie bij jou in de buurt op jouw gezelschap zit te wachten. Laten we samen de Week van de Eenzaamheid ombuigen naar de Week van Saamhorigheid.