WeHelpen vluchtelingen in Groningen

Hulpaanbieders kunnen in hun profiel op wehelpen.nl aangeven dat ze willen helpen met alles wat met vluchtelingen te maken heeft. Of het nu gaat om schoenen sorteren in Utrecht, kleding uitzoeken in Zutphen, koffie schenken in Katwijk of een gesprekje voeren in Maastricht. Zo kan op individueel, lokaal en landelijk niveau snel iemand worden benaderd daar waar hulp nodig is. Humanitas maakte er graag gebruik van. En het werkt! 

Humanitas was in Groningen op zoek naar vluchtelingcoaches. Daarom hebben ze een bijeenkomst georganiseerd voor mensen die hebben aangegeven vluchtelingen te willen helpen. Ook de hulpaanbieders van WeHelpen zijn aangeschreven: door op wehelpen.nl zoekwoord ‘Groningen’ in te vullen en vervolgens op trefwoord ‘vluchtelingen’ te filteren. Zo konden ze snel worden uitgenodigd.

En het was een succes. Iedereen was heel bereidwillig om binnen zijn of haar mogelijkheden een handje te helpen. Humanitas heeft uiteindelijk tien mensen gevonden die als vluchtelingcoach aan de slag gaan. Mede dankzij WeHelpen!

Ik help mee!
Wil jij ook daar waar nodig vluchtelingen helpen? Ga dan naar ‘Mijn Profiel’ op www.wehelpen.nl en vink het trefwoord ‘vluchtelingen’ aan. Zo kunnen we je vinden daar waar het nodig is. Alvast bedankt, mede namens hen.