Zo'n kleine moeite!

Mariet is een polio-patiente, die zelfstandig met aanpassingen woont. Sinds een paar jaar is ze afgekeurd en volledig afhankelijk van haar WAO. Eenmaal per week doet ze de grote wekelijkse boodschappen. Althans, dat is de bedoeling.   

Want door het gewicht en omvang van de inkopen wordt het voor haar steeds lastiger dit zelfstandig te doen. Bovendien bezoekt ze bij voorkeur twee winkels om kosten te besparen. Ze krijgt van de gemeente geen betaalde hulp om boodschappen te doen, daarvoor is ze aangewezen op het vrijwilligerscircuit. Afgelopen jaren hebben een paar vrijwilligers van de Zonnebloem haar geholpen. Maar omdat één persoon is verhuisd is er nu een gat gevallen. Een voelbaar gemis.

Op aanraden van een MEE-consulent plaatst ze op WeHelpen een hulpvraag. Die heeft een voorlichtingsbijeenkomst over WeHelpen meegemaakt en is enthousiast. Jan reageert. Ze ontmoeten elkaar en het klikt. Hij gaat regelmatig mee boodschappen doen. En omdat hij af en toe verhinderd is, regelt hij ook nog vervanging. Jan: “Dan kan Mariet altijd wel rekenen op een helpend handje!”

In het netwerk van Mariet is nog een plekje vrij! Ben jij na dit verhaal geïnspireerd en wil je haar uit de brand helpen? Reageer dan op haar hulpvraag en weet dat er naast een blije lach ook een lekker kopje koffie op je wacht. Het gaat om één keer per maand. Kleine moeite toch?