Een dubbele match!

Jolien: "Na mijn verhuizing naar Leeuwarden merkte ik dat ik het vrijwilligerswerk in mijn vorige woonplaats best erg miste. Dus ik heb wat om me heen gekeken naar mogelijkheden. Zo vond ik de website wehelpen.nl. Zo leuk! Ik heb me gelijk ingeschreven. Na een tijdje kreeg ik een hulpvraag onder ogen van Amber. Haar baasje is ernstig ziek en ze zocht hulp voor het uitlaten. Ik ben een enorme dierenliefhebber en heb zelf ook een hond Elfy. We wonen op vijf minuutjes fietsen bij elkaar vandaan. Moest kunnen dus."

Dubbele match 
"De welzijnsorganisatie Welzo heeft een speciale kennismakingsbijeenkomst georganiseerd", vervolgt ze. "Daar ben ik samen met mijn hond naartoe gegaan. Want dat was wel een voorwaarde voor mij: niet alleen een match tussen Claire en mij, maar ook tussen Amber en Elfy. Gelukkig was het tussen die twee ook meteen raak: de klik was er gelijk. Er was nog een dame die hulp aanbood. Zij nam in eerste instantie ook het uitlaatrooster voor haar rekening. Maar moest na de eerste week helaas staken door omstandigheden. Toen heb ik dat overgenomen."

Plezierig projectje
Ze lacht: "Ik wil gewoon graag helpen. Dus het werd echt 'mijn projectje'. De vader van Claire en ik hebben nog een paar uitlaters gevonden. Vanaf het begin af aan heb ik een groepswhatsapp aangemaakt: we waren namelijk al met vijf personen. Door de groepsapp konden we makkelijk het rooster maken. Ook als er een keer bij iemand iets tussen kwam kon dit snel gecommuniceerd worden. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, je moet goed beseffen waar je aan begint. Claire kan Amber echt niet zelf uitlaten, dat levert levensgevaarlijke situaties op. En Amber moet natuurlijk wel haar behoefte doen, wat er ook aan de hand is."

Kleine klusjes 
Even betrekt haar gezicht. "Inmiddels zijn er drie personen afgevallen. Wel jammer, hoor, dat zo oprecht en goedbedoelde hulp soms in de praktijk toch tegenvalt om daadwerkelijk te bieden. Natuurlijk kost het je tijd! Maar je krijgt er zoveel voor terug. Amber is zo'n leuke hond. Laatst liep mijn moeder voor de gezelligheid een rondje mee. Zij is geen hondenmens. Maar ook zij zei dat ze zo blij werd bij het zien van Amber's enthousiasme. Ik blijf regelmatig ook even een kop koffie drinken. 

Toekomst 
Ze vertelt op berustende toon: "Binnenkort moet ik waarschijnlijk helaas afscheid nemen. Het gaat niet zo goed met het baasje van Amber. Ze gaat naar een verpleeghuis en Amber mag gelukkig met haar mee. Het is alleen te ver bij mij vandaan. Ik zal hen missen, allebei! Maar er komt vast wel weer iets nieuws op mijn pad."

{##}