Iedereen kan toch wel een half uurtje missen?

Betty uit Velp is gewend om alles zelf te doen. Door haar gezondheidssituatie is ze gedwongen om hulp te vragen, maar ze vindt het lastig. Toen hoorde ze over wehelpen.nl. 

Hulp zonder tegenprestatie

Betty lijdt aan de ziekte van Lyme. De zenuwpijnen zijn soms zo ondraaglijk dat bewegen moeilijk is. Dagelijks een half uur wandelen is belangrijk voor haar. Alleen lopen durft ze echter niet vanwege een evenwichtsstoornis. “Als ik iemand een arm kan geven, dan lukt het wel. De huisarts verwees mij naar het Regionaal Instituut Begeleid Wonen, onderdeel van GGZ. Daar ben ik door Francien geattendeerd op www.wehelpen.nl. Het is een soort marktplaats, waar je hulp kunt vragen en aanbieden zonder tegenprestatie. Ik zag dat allerlei mensen in de buurt hulp aanboden. Samen hebben we een hulpvraag geplaatst waarin ik concreet aangaf wat ik wilde en verwachtte."

Concreet vragen wat je wilt, maakt hulp aanbieden eenvoudig

Er was gelijk een klik tussen Joke en Betty. “Het is ontspanning voor mij en voor Betty,” zegt Joke, “Wij kenden elkaar niet, terwijl we op een steenworp afstand wonen. Ik vind hulp aanbieden op deze manier ideaal. Je kunt zien waar iemand behoefte aan heeft. Je kijkt of de vraag past in je agenda en wat je zelf wilt. En je bent niet verplicht om ‘ja’ te zeggen. Je hoeft niet structureel te helpen, eenmalig kan ook. ” 

Iedereen kan toch wel een half uurtje missen?

Betty: “Ik daag iedereen uit een hulpvraag te plaatsen. Maar ook hulp te bieden! Het is voor alle leeftijden. Met jouw hobby bijvoorbeeld kun je anderen blij maken. Iedereen kan toch wel een half uurtje missen? Als je maar concreet bent in wat je wilt, dan helpen mensen graag. Ik had die stap veel eerder moeten zetten, het houdt me op de been.”

{##}