"Ik vind jou een bijzonder mens!"

Iedere dinsdagochtend bezoekt Jacqueline de 89-jarige mevrouw Molenschot in haar appartement bij het lokale Servicecentrum Het Laar. Ze zet dan het ontbijt klaar en samen starten ze de dag. “Een praatje maken, koffie drinken, gezellig kletsen. Daar gaat het om. En het geeft ons allebei energie”, vertellen zij enthousiast. 

Direct een klik
Vanuit haar appartement op de twaalfde verdieping heeft mevrouw een fantastisch uitzicht over Tilburg. Het bevalt haar dan ook prima. Zeker omdat Jacqueline en haar vriendin Charlotte iedere dinsdag en vrijdag langskomen. “Charlotte is via WeHelpen in contact gekomen met de dochter van mevrouw en komt hier al langer”, zegt Jacqueline. “Ze vertelde er eens over en vroeg of het ook niet iets voor mij was. Ik doe wel meer vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld in een biologische tuinderij en in de culturele sector, maar zoiets was nieuw voor me. Ik besloot eens mee te gaan en het klikte direct. Inmiddels kom ik hier al anderhalf jaar met veel plezier.” 

Positief contact
Mevrouw knikt instemmend. “Het is zo fijn dat er iemand aanwezig is. Dat we positief contact hebben, dat ik iets kwijt kan. Daar word ik echt blij van. Jacqueline en Charlotte geven me elke keer die goede start van de dag.”

Energiebron
De sleutel tot succesvolle contacten zoals deze? “Je moet je openstellen voor een ander en er moet een klik zijn, anders werkt het niet”, aldus Jacqueline. “Ik voel me hier inmiddels wel thuis, kom hier graag ondanks dat ik druk ben met mijn eigen zaak. Heel bijzonder vind ik dat, want we kenden elkaar helemaal niet, hebben elkaar via-via leren kennen. Maar we hebben allebei heel veel plezier van elkaars aanwezigheid. Ik krijg er zelf ook energie van!” Mevrouw Molenschot is het roerend met haar eens: “Je krijgt toch een band. En dat is heel kostbaar, vind ik.”

Via haar iPhone laat Jacqueline mevrouw een foto zien. De dames bulderen van het lachen. Mevrouw: “Ik vind jou een bijzonder mens, met wat je allemaal doet!”

Sluit ook aan bij WeHelpen
Veel hulpvragen en –aanbod op WeHelpen gaan over gezelschap en sociale contacten opdoen. Wil jij ook andere mensen leren kennen? Of wil je juist iets heel anders vragen of aanbieden? Kijk dan eens op www.wehelpen.nl/tilburg. Omdat elkaar helpen vanzelfsprekend is. 

{##}