Samen op zoek naar hulp

Margreet is Ambulant Ondersteuner bij Siza in wijkteam Velp. Hun cliënten hebben regelmatig vragen waarvoor ze samen op zoek gaan naar iemand die hen een stapje verder kan helpen. Het gaat meestal om een praktische vraag die niet perse door een professional opgepakt hoeft te worden. 

Verbinden

Margreet: “Ik ondersteun mijn cliënten graag in het contact maken en onderhouden met buurtgenoten die willen helpen. Hiervoor maak ik al jaren gebruik van wehelpen.nl. Zo krijgen twee cliënten al langere tijd hulp bij computerproblemen. Ze zijn daar erg blij mee en het contact verloopt goed. Soms wordt mijn hulp nog even gevraagd of is er overleg nodig, maar meestal komen ze er samen wel uit. En laatst heb ik voor iemand anders hulp gevonden bij klusjes in het huis en de tuin. Ook deze match lijkt heel goed te verlopen." 

Geduld

Het gaat niet altijd op rolletjes. "Soms lukt het niet om hulp te vinden, of duurt het wat langer”, zegt ze. “Ik bereid de cliënten daar ook op voor: fijn als het snel lukt, maar soms heb je even geduld nodig.”

Tips

Op de vraag of ze een tip heeft voor zorgprofessionals, antwoordt ze: “Ik bewaar interessante profielen bij ‘contacten’. Dan kan ik hen sneller aan een cliënt met een specifieke vraag voorleggen. Deze beslist namelijk zelf met wie we contact opnemen.”

Afsluitend zegt ze: “Wel jammer dat er soms geen reactie komt. Maar dan gaan we gewoon verder op zoek.”

{##}